Debatní liga, Dokumenty, Ředitelství soutěží

Soutěžní dokumenty 2021/2022

Ředitelství soutěží uveřejňuje soutěžní dokumenty pro debatní sezonu 2021/2022


Přinášíme přehled změn:

  • Pravidla debaty se nemění.
  • Do Soutěžního řádu se převádějí pravidla pro pořádání online debat v podobě, kterou známe z turnajů loňské Online debatní ligy (povolen je internet při přípravě na nepřipravenou tezi, řeší se výpadek internetového připojení v průběhu debaty).
  • Debatu Debatního poháru půjde nově zapsat do Greyboxu jen do dvou týdnů po dni, kdy se konala. Chceme tím zabránit změnám pořadí týmů zápisem většího počtu debat těsně před koncem soutěže.
  • Mění se pravidlo pro určení pořadí týmů vyřazených z finálového turnaje Debatní ligy – nově nebude o tom, který z vyřazených semifinalistů skončí třetí, a jaké bude pořadí týmů, které nepostoupily do vyřazovacích kol, rozhodovat TAB základní části Debatní ligy, nýbrž výsledky týmů ve skupinách finálového turnaje.
  • Po skončení Debatní ligy se bude vyhlašovat 10 nejlepších řečníků a pět nejlepších nováčků.
  • Ředitelství soutěží bude moci v odůvodněných případech povolit zkušenému debatérovi (podmínkou je alespoň 20 absolvovaných debat), aby účast na školení rozhodčích nahradil cvičným rozhodováním debat (tzv. shadow judging) pod dohledem metodika ŘS. I tak ŘS důrazně doporučuje všem zájemcům o rozhodování účast na školení rozhodčích.

Aktualizované verze soutěžních dokumentů:

Všem účastníkům soutěží přejeme hodně úspěchů a co nejvíc dobrých debat!