Zahraničí

Pozvánka na zimní mezinárodní akce

Zveme vás na dva zimní mezinárodní turnaje: estonské English College Open, určené zejména začátečníkům, a již 19. ročník debatního víkendu ve slovinském Ljutomeru.


English College Open 2020

Přihlaste se na oblíbený mezinárodní turnaj v Pobaltí, vhodný pro začínající debatéry i rozhodčí.

Termín: 24.-26. ledna 2020
Místo: Tallinn, Estonsko
Jazyk: anglický
Formát: WSDC; proběhne 6 základních kol (z toho 4 na připravené a 2 na nepřipravené teze) a vyřazovací část počínaje čtvrtfinále (2 nepřipravené a 1 připravená teze).
Přihlášky: Do 22. prosince 2019 prostřednictvím registračního systému.
Účastnický poplatek a doprava: 50 EUR (cca 1300 Kč) pro debatéry, pro rozhodčí zdarma, zahrnuje ubytování na 2 noci ve škole (ve třídách – ale je možné připlatit ubytování v hostelu či sehnat ubytování vlastní) a stravu (6 jídel). V případě dopravy autobusem do místa konání by neměla přesáhnout 150 EUR (cca 4000 Kč), v případě letecké dopravy by cena zpáteční letenky neměla překročit 5000 Kč.
Více informací: v pozvánce a na Facebooku.


International Debate Tournament Ljutomer 2020

Přihlaste se na tradiční jarní mezinárodní turnaj ve slovinském Ljutomeru. Přivítáme debatéry i rozhodčí, začátečníky i pokročilé.

Termín: 5.-8. března 2020
Místo: Ljutomer, Slovinsko
Jazyk: anglický
Formát: WSDC; proběhne 6 základních kol (z toho 3 na připravené a 3 na nepřipravené teze) a vyřazovací část počínaje čtvrtfinále.
Počet týmů: Turnaje se bude moci zúčastnit maximálně 48 týmů. Bude-li zájem větší, jedním z kritérií je i počet rozhodčích za delegaci, proto rádi přivítáme i účastníky z řad rozhodčích.
Program: v přiloženém dokumentu.
Přihlášky: do 12. ledna 2020 prostřednictvím registračního systému.
Účastnický poplatek a doprava:

  • Debatéři: 45 EUR při ubytování v hostitelských rodinách (je možné i ubytování v hotelu, které však stojí 95 EUR);
  • Rozhodčí: mohou být ubytováni pouze v hotelu, registrační poplatek pro ně tedy činí 95 EUR.

Registrační poplatek zahrnuje ubytování na dvě noci, stravu (plná penze) a dopravu do místa konání turnaje. K registračnímu poplatku, ať už jste debatér či rozhodčí, je nutno připočíst náklady na dopravu (zřejmě vlakem) – počítejte s částkou okolo 3000 Kč. Celkové náklady by se tedy měly pohybovat v rozmezí 4-6 tisíc Kč.
Více informací: pozvánce, na internetových stránkách a na Facebooku.