Zahraničí

Letní debatní akademie

Zahraniční výbor zve debatéry na vzdělávací akademie, které se budou konat o letních prázdninách.


World Schools Debate Academy 2020

Pozvánka na tradiční letní mezinárodní debatní akademii ve Slovinsku. Díky vzdělávacímu charakteru akce doporučujeme hlavně začínajícím debatérům, kteří by rádi v příští sezóně vyjeli na zahraniční turnaje, a rozhodčím, kteří se chtějí seznámit s formátem World Style.

Termín: 21. až 29. června 2020
Místo: Kranjska Gora, Slovinsko
Formát: WSDC, série přednášek, tréninků a cvičení, následuje 6 základních kol turnaje + vyřazovací část
Jazyk: anglický
Počet týmů: Hlásit se mohou jak celé týmy, tak jednotlivci, kteří budou po příjezdu rozděleni do týmů.
Program: bude brzy zveřejněn online na facebookové stránce akademie
Účastnický poplatek: 550 EUR (500 v případě odjezdu už 28. června) zahrnuje všechny debatní aktivity, ubytování a stravu.

Přihlášky: do 26. dubna 2020 vyplněním online formuláře.


Letná Akadémia Discover / Discover Summer Academy 2020

Termín, místo a jazyk: Konají se tří turnusy v jazyce česko-slovenském a jeden turnus v angličtině. Česko-slovenské turnusy proběhnou v termínech 26. července až 2. srpna (ve Svatém Janu pod Skalou poblíž Berouna), 1. srpna až 8. srpna (opět ve Svatém Janu pod Skalou) a 16. až 23. srpna v Podskalie na Slovensku. Turnus v angličtině proběhne v termínu 9. až 16. srpna 2020 ve Svatém Janu pod Skalou.

Program: Letní akademie Discover je společný česko-slovenský vzdělávací projekt studentů a absolventů prestižních zahraničních univerzit a/nebo českého nebo slovenského debatního programu. Programem akademie jsou dopolední kurzy, odpolední workshopy a večerní volnočasový program. Na kurzech si středoškoláci mohou vyzkoušet odborně náročnou a přístupem moderní výuku předmětů, které chtějí studovat na univerzitě nebo které je jednoduše zajímají. Workshopy jsou zaměřené na osobní rozvoj. Některé jsou věnované praktickým dovednostem (práce v týmu, psaní esejí, teorie logických chyb), v některých se lektoři podělí o svoje zkušenosti s podáváním přihlášek a studiem na zahraničních univerzitách a další jsou přednáškami o tématech, kterým se lektoři věnují odborně nebo ve volném čase. Volnočasový program přispívá jedinečné atmosféře akademie.
ADK účast na akademii velmi doporučuje, i v případě, že se nebudete chtít zúčastnit debatních kurzů. Všechny nabízené kurzy považujeme za přínosné pro další jak studijní, tak debatní rozvoj. Většinu organizačního a školícího týmu osobně známe a můžeme týden strávený pod jejich vedením jen doporučit. Kdybyste přesto měli pochybnosti o přínosu akademie, můžete kontaktovat lektorku Irenu Kotíkovou (irena.kotikova@gmail.com).

Přihlášky: Zájemci se hlásí přímo vyplněním formuláře na internetových stránkách organizátora akce; link česko-slovenské turnusy naleznete zde, link na turnus v angličtině zde.

O zaslání své přihlášky prosím, informujte Zahraniční výbor ADK na email zahranici@debatovani.cz, abychom měli přehled o tom, kdo z členské základny se účastní. Harmonogram deadlinů je k dispozici na stránkách organizátora v sekci přihlášky. Čím dříve se přihlásíte, tím bude šance na přijetí větší!

Účastnický poplatek: 170 nebo 240 EUR;  detaily naleznete opět v sekci přihlášky.
Poplatek kryje ubytování a stravu; doprava na místo je v režii účastníků. Nenechte se odradit výší účastnického poplatku, v přihlašovacím formuláři je možné požádat o stipendium.