Portál, Školení, Zahraničí

LogicLab 2

Asociace debatních klubů ve spolupráci s debatními organizacemi z Chorvatska, Slovinska a Itálie vás zve na středoškolskou mezinárodní debatní akademii LogicLab 2, která se uskuteční v termínu 10.–16. srpna 2024 v chorvatském městě Orahovica!

Na co se můžete těšit

Čekají vás workshopy vedené zkušenými zahraničními trenéry. Jejich náplní bude trénink specifických debatních dovedností, jako je argumentace, vyvracení, rehabilitace, rétorika aj. Také budou do programu zařazeny tematické workshopy týkající se rozšíření znalostí z různých společenských okruhů a samotné soutěžní debaty. Určitě se můžete těšit i na letní poznávání okolí a oddechové aktivity, dokonce možná i debatní turnaj ve formátu WSDC. Podrobný program bude představen v následujících měsících.

  • Termín: 10.–16. srpna 2024
  • Místo: Orahovica, Chorvatsko
  • Jazyk: angličtina
  • Formát: WSDC
  • Cena: ubytování, strava, doprava a registrační poplatek jsou hrazeny z fondů EU a tedy pro účastníky zdarma

Kdo se může zúčastnit

  • 9 účastníků z České republiky
  • studenti středních škol (žáci ZŠ a nižšího stupně víceletých gymnázií se účastnit nemohou)
  • nutná je schopnost komunikovat v angličtině
  • nutné je mít doklad totožnosti umožňující cestování
  • není nutné mít mnoho zkušeností s debatováním, akce je otevřena všem od úplných začátečníků až po pokročilé

Jak se přihlásit

Po kliknutí na tlačítko Registrace se vám zobrazí registrační formulář. Hlavní součástí formuláře je kromě osobních údajů motivační dopis. Napište nám prosím text v délce 100-150 slov, ve kterém popíšete, proč byste se akademie chtěli zúčastnit. Výhodou je text v angličtině, můžete ho ale napsat i česky. Motivační dopisy bude vyhodnocovat vedení Asociace debatních klubů, které vybere 9 českých účastníků.

Po kliknutí na tlačítko Registrace se vám zobrazí registrační formulář. Hlavní součástí formuláře je motivační dopis. Napište nám prosím text v délce 100-150 slov, ve kterém popíšete, proč byste se akademie chtěli zúčastnit. Výhodou je text v angličtině, můžete ho ale napsat i česky. Na základě motivačních dopisů pak bude vybráno 9 českých účastníků.

Dospělí a dobrovolníci

Na akci hledáme ještě jednoho dospělého ve věku 18 až 30 let, který bude společně s Barborou Lacinovou doprovázet českou výpravu, povede workshopy a bude v angličtině rozhodovat debaty ve formátu WSDC. Pokud jste dobrovolníci, trenéři, rozhodčí nebo učitelé a chtěli byste se akce zúčastnit, ozvěte se na email barbora.lacinova@debatovani.cz.