Zahraničí

Pozvánka na jarní mezinárodní akce

Zveme vás na jarní debatní mezinárodní debatní akce: na debatní turnaj ve slovinském Ljutomeru, Bratislava Schools Debating Competition a mezinárodní akademii v Kranjské Goře.


International World Schools Debate Tournament Ljutomer 2019

Přihlaste se na tradiční mezinárodní turnaj v Ljutomeru, který se koná na začátku března 2019. Slovinské debatní akce jsou vždy zárukou kvality a dopravně dobře dostupné. Turnaj je dobrou příležitostí pro začínající i zkušenější debatéry i rozhodčí.

Termín: 6. – 10. března 2018
Místo: Ljutomer, Slovinsko
Jazyk: anglický
Formát: WSDC. V rámci debatního turnaje proběhne 6 základních kol. Nejlepších osm týmů postoupí do vyřazovací části (počínaje čtvrtfinále). Turnaj bude losovaný systémem power pairing.
Počet týmů: Turnaje se bude moci zúčastnit maximálně 45 týmů. Bude-li zájem větší, jedním z kritérií je i počet rozhodčích za delegaci, proto rádi přivítáme i účastníky z řad rozhodčích. Každý tým se musí skládat přesně ze tří debatérů.
Program: Turnaj bude zahájen ve čtvrtek 7. března odpoledne a skončí v sobotu 9. března v podvečer (cca v šest hodin). Ve středu 6. března jsou na programu pouze příjezdy (možný příjezd i ve čtvrtek dopoledne, registrace je od 12.30 – 14.00) a v neděli 11. března jsou jíž pouze odjezdy (možný odjezd již v sobotu 10. března večer).
Přihlášky: do 12. ledna 2018 vyplněním formuláře
Účastnický poplatek: Registrační poplatek činí 45 EUR v případě ubytování v hostitelských rodinách (takto mohou být ubytováni pouze debatéři, nikoli rozhodčí) a 100 EUR při ubytování v hotelu (v případě ubytování na dvě noci, v případě ubytování na 3 noci 140 EUR). K registračnímu poplatku je nutno připočíst náklady na dopravu (zřejmě vlakem) – počítejte s částkou okolo 3300 Kč. Celkové náklady by se tedy měly pohybovat v rozmezí 4500 až 5000 Kč.  V případě vážných problémů s financováním můžete v přihlášce požádat o příspěvek.
Více informací: na FB stránkách


Bratislava Schools Debating Competition 2019

Pozvánka na čtvrtý ročník jarního mezinárodního debatního turnaje pořádaného v hlavním městě Slovenska. Vhodná příležitost pro více i méně zkušené debatéry změřit síly v kvalitní konkurenci evropských i mimoevropských týmů a pro zkušené i začínající rozhodčí!

Termín: 4. – 8. dubna 2019 (začátek turnaje 5. dubna)
Místo: Bratislava, Slovensko
Formát: WSDC, 6 základních kol (4 na připravené teze a 2 na teze nepřipravené) + vyřazovací část.
Jazyk: anglický
Program: online na oficiálních webových stránkách turnaje
Účastnický poplatek: 160 EUR pro debatéry a 100 EUR pro rozhodčí – pokrývá ubytování na čtyři noci v hotelu Astra a stravu (v sobotu a neděli plná penze; večeře v pátek a snídaně v pondělí). V případě vážných problémů s financováním můžete požádat o příspěvek. O příspěvek se žádá v přihlášce.
Oficiální stránky pořadatele: www.sda.sk
Přihlášky: do 23. února 2019 do 20:00 vyplněním online formuláře.


Creating Critical Minds and Voices in Europe: Academy

Mezinárodní asociace vzdělávání debatou IDEA ve spolupráci s národními debatními asociacemi pořádají v rámci projektu Creating Critical Minds and Voices in Europe pokračování mezinárodní akademie zaměřené na otázky demokracie a lidských práv v současném světě.

Termín: 9.-13. května 2019
Místo: Kranjska Gora, Slovinsko
Jazyk: anglický
Program: Na programu jsou tematické i teoretické workshopy, socializační aktivity, na dobrovolné bázi debatování, prohlídka okolí. Akce je vhodná i pro začátečníky (od cca 14 let), podmínkou je angličtina na komunikační úrovni.
Účastnický poplatek: Debatéři platí 50 EUR, cena zahrnuje ubytování, stravu, dopravu Praha-Kranjska Gora a dopravu v místě konání. Koučové mají účast na akci plně hrazenou z grantu EU.
Oficiální stránky pořadatele: https://www.idebatepeaceanddemocracy.com/
Přihlášky: do 28. února 2019 vyplněním online formuláře. ADK má k dispozici 8 míst pro debatéry (ideálně 4 chlapci a 4 dívky) a 2 místa pro kouče. V případě vyššího počtu přihlášených vybere účastníky Zahraniční výbor.