Zahraničí

Pozvánka na zimní mezinárodní akce

Zveme vás na tradiční mezinárodní turnaj Winter Holidays Open v Záhřebu a také na novinku Eurasian Schools Debating Championships v Istanbulu.


Winter Holidays Open 2018

Prosincový adventní víkend v „debatním kalendáři“ tradičně patří mezinárodnímu turnaji v Záhřebu. Čeští debatéři se tohoto turnaje v hojném počtu zúčastnili již v předchozích ročnících. Zváni jsou začínající i zkušenější debatéři i rozhodčí. Nijak vysoký účastnický poplatek a atmosféra předvánoční chorvatské metropole jsou tou nejlepší pozvánkou!

Termín: 14. – 16. prosince 2018
Místo: Záhřeb, Chorvatsko
Formát: WSDC. Proběhne 6 základních kol (z toho čtyři debaty budou připravené; dvě teze, z nichž každou budou všechny týmy jednou hájit a jednou jí oponovat, budou organizátory zveřejněny později), osm nejúspěšnějších týmů postoupí do vyřazovací části (počínaje čtvrtfinále).
Jazyk: anglický
Počet týmů: 90
Účastnický poplatek: Účastnický poplatek zahrnující ubytování v hostelu/hotelu a stravu (plnou penzi) v místě konání debat činí pro debatéry 95/145 Euro, pro rozhodčí 75/120 Euro. Noc navíc (např. při příjezdu o den dříve) by stála 25/40 Euro na osobu. Doprava do Záhřebu tam a zpět by měla v přepočtu na osobu stát do tří tisíc korun. Díky podpoře magistrátu hlavního města Prahy, můžeme debatérům a rozhodčím do 26 let s trvalým pobytem v Praze nabídnout úhradu většiny nákladů.
Oficiální stránky turnaje: http://who.hdd.hr
Přihlášky: do 19. října 2018 do 20:00 vyplněním online formuláře.


ESDC´18 (Eurasian Schools Debating Championships)

Termín: 20.-25. leden 2018
Místo: Istanbul, Turecko
Jazyk: anglický
Formát: WSDC; proběhne 6 základních kol a vyřazovací část (počínaje osmifinále, tedy ze základních kol postupuje 16 nejlepších týmů).
Počet týmů: většinou okolo 40-50.
Program: lze najít online na webových stránkách turnaje.
Účastnický poplatek a doprava: Účastnický poplatek je 80 euro za osobu a zahrnuje možnost debatovat, jídlo a transport na turnaji a přístup na všechny společenské události. Ohledně nákladů na ubytování jsme kontaktovali organizátory turnaje.
V případě vážných problémů s financováním můžete požádat o příspěvek. O příspěvek se žádá v přihlášce.
Doprava: Doprava je doporučena letecky. Náklady by se mohly pohybovat okolo 4 000 – 6 000 Kč při včasném zakoupení letenek.
Přihlášky: Vyplněním online formuláře do 30. září 2018.