Tiskové zprávy, Zahraničí

Národní debatní tým zvítězil v Bratislavě

Čeští středoškoláci uspěli v mezinárodní konkurenci debatérů ze 13 států světa na mezinárodním turnaji BSDC.


Již podeváté se konal v Bratislavě silně obsazený mezinárodní debatní turnaj Bratislava Schools Debating Competition. V konkurenci 37 týmů ze 13 států světa se českému národnímu týmu povedlo suverénně vyhrát základní část turnaje. Ve vyřazovacích kolech si poradil se všemi oponenty a v dnešním finále jednomyslně (5:0) porazil domácí tým Slovenska.

Náš národní tým v debatování si tak připsal historicky první výhru České republiky na tomto mezinárodním turnaji. Letos se ho účastnily týmy z Jižní Afriky, Singapuru, Izraele, Slovinska nebo Rumunska. Debatovalo se o roli velkých technologických firem, ekonomickém kolapsu Severní Koreje či o morálnosti mít děti.

Českou republiku reprezentovali tito debatéři: Kateřina Adámková (Gymnázium Praha 6 – Nad Alejí), Elena Sekaninová (Gymnázium J. Škody v Přerově), Alexandr Sušić a Alexandr Carr (Gymnázium Open Gate) a Jakub Hampl (Mensa gymnázium). Jejich trenéry jsou Richard Gracla a Bedřich Bluma. Účast na turnaji v Bratislavě byla pro tým součástí přípravy na Mistrovství světa v debatování, které se uskuteční v červenci v Chorvatsku a Slovinsku.

Kateřina Hanzelková

PR tým Asociace debatních klubů, z.s.
pr@debatovani.cz

Tiskovou zprávu naleznete také v PDF podobě.