Debatní liga, Výnos

Informace k aktuální situaci

Ředitelství soutěží a představenstvo ADK se rozhodly přijmout podle bodu 4.1 Soutěžního řádu následující mimořádná opatření:


  1. Protože podle současného harmonogramu uvolňování mimořádných opatření proti epidemii koronaviru nelze povolení hromadných akcí nad 50 účastníků očekávat do konce tohoto školního roku, ruší se finálový turnaj Debatní ligy a Debate League.
  2. Vzhledem k zrušení finálového turnaje a třetího kvalifikačního turnaje nelze spravedlivě rozhodnout o vítězi Debatní ligy a Debate League. V letošním ročníku Debatní ligy a Debate League nebudou vyhlášeni vítězné týmy, nejlepší řečníci ani pohár prezidenta.
  3. Jako jistá náhrada za neuskutečněný finálový turnaj proběhne v květnu 2020 turnaj v debatách online, jehož propozice budou vyhlášeny v nejbližších dnech. Na turnaji budou využity teze vycházející z literatury zadané do okruhu „čtenářský deník“.
  4. Debatní sezóna 2019/20 se prodlužuje do 30. 6. 2020. K tomuto dni budou uzavřeny soutěže Debatní pohár a Debate Cup a budou vyhlášeni vítězové. Do pohárových soutěží lze započíst i online debaty, pokud splňují požadavky formátů Karl Popper nebo WSDC (počet mluvčích, časy řečí, akreditovaný rozhodčí).
  5. O termínu a způsobu konání valné hromady ADK 2020 bude rozhodnuto později.

Ředitelství soutěží a představenstvo přejí všem pevné zdraví a těší se na osobní setkání, jakmile to bude možné.